Az élet fűszeres oldaláról

Fűszerész

Céklás-málnás pácolt lazac

Paul Mizener séf receptje

2015. december 21. - szaborsika

e3376434-7bdc-4cee-b048-b5162d0a3b0c.jpg

Paul régi jó barátunk, akivel a Chefparade főzőiskolában találkoztunk össze sok évvel ezelőtt.
A skóciai Edinburghben született, majd a skót főváros, Aberdeen és a Shetland-szigetek legjobb éttermeiben és szállodáiban csiszolta tökéletesre szakácstudományát.
2008 óta él Magyarországon, ahol jelenleg a Chefparade rezidens séfje, emellett pedig több hazai és külföldi gasztroprojektben is részt vesz tanácsadóként.
Szenvedélyesen rajong a brit ételekért, a halakért és a tenger gyümölcseiért - és természetese a fűszerekért. :)

Hozzávalók


 1000-1500 g lazacfilé
 1 ek. édeskömény
 1 ek. feketebors
 175 g világos nádcukor 
 110 g kősó
 1 kis csokor kapor 
 2 közepes cékla, reszelve
 1 narancs, vastagra szeletelve
 4 db csillagánizs
 100 g fagyasztott málna

m_dsc0761.jpg

Leírás

Törd meg az édesköményt, a csillagánizst és a fekete borsot egy mozsárban, majd keverd össze a cukorral és a sóval, és add hozzá a kapor felét. A lereszelt céklához add hozzá a felolvadt málnát és keverd addig, míg paszta állaga nem lesz, majd add a cukros-sós keverékhez.

Helyezd a lazacot egy nagy tálba, kend be a masszával minden oldalán, a narancsszeleteket pedig rakosgasd a tetejére. Fedd le fóliával a halat, helyezz rá egy tálcát (vagy tepsit, deszkát, stb.), arra pedig rakosgass súlyokat (például néhány befőttet).

Tedd hűtőbe 3 éjszakára, hogy a cékla szépen megszínezze és megízesítse a lazacot. Minden nap öntsd le róla a nedvességet, amit ereszt – ezzel elkerülheted, hogy a hal túl sós legyen a végén.

A harmadik éj eltelte után kapard le a pácot a lazacról és hideg vízben mosd is le, majd töröld szárazra. Szórd meg a halat a maradék kaporral és fogyasztásig tartsd hűtve.

Tálaláshoz vékonyan szeleteld fel a kész lazacot és kínáld pirított kisebb krékerekkel és krémsajttal, vagy a kedvenc idényzöldségeidből összeállított salátáddal.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszeresz.blog.hu/api/trackback/id/tr998187370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása